Masajul sugarului (bebelusului)
1. In cabinetele noastre din Bucuresti (in fiecare sector) efectuam sedinte de masaj pentru sugari (bebelusi), masaj pentru gravide, de relaxare, terapeutic, anticelulitic, reflexogen etc.
2. Toate tipurile de masaj sunt efectuate numai de catre persoane de sex feminin, in toate sediile pe care le avem in Bucuresti !
3. Pentru mai multe informatii si pentru programari va rugam sa ne contactati la tel. 031,429,50,58 ; 0722,555,112 sau 0766,735,404
Va doriti ca bebelusul dumneavoastra sa fie sanatos, sa se dezvolte armonios si sa doarma linistit in fiecare noapte ?
Atunci cu siguranta ca ii puteti oferi, inca de la primele zile de viata, sedinte de masaj special dedicate sugarului, ce includ tehnici si metode adaptate varstei sale.
Masajul sugarului are efecte benefice asupra bebelusului, acestea fiind reliefate de-a lungul timpului de numeroasele studii in domeniu realizate. Astfel, s-a stabilit ca in cazul copiilor nascuti prematur, ii ajuta pe micuti sa se stabilizeze mult mai rapid, perioada de spitalizare fiind mult diminuata. De asemenea, bebelusul caruia i se face constant de masaj ia mai repede in greutate si isi dezvolta simturile mult mai precoce.
El ii ofera acestuia doar o stimulare la nivel psiho-somatic, ci il ajuta si in dezvoltarea psiho-motorie, in tandem cu gimnastica special dedicata bebelusului.
Masajul poate fi facut inca din primele zile de viata ale acestuia, cabinetele medicale specializate in domeniu oferindu-le parintilor toate informatiile de care au nevoie, dar si sedinte de masaj personalizate, in functie de varsta micutului.
Un sugar caruia ii sunt oferite sedinte de masaj realizate de catre un profesionist este mai calm, are o digestie mai buna, este mai putin agitat, relaxat si mananca mult mai bine.
De regula, bebelusul se misca cat e ziua de lunga, incercand fie sa-si coordoneze miscarile, fie sa-si controleze anumite parti ale corpului. Astfel ca nu de putine ori putem constata cu usurinta ca micutul are muschii destul de incordati, el devenind si mai agitat. Tocmai de aceea o sedinta de masaj este intotdeauna bine venita, aceasta reusind sa-l relaxeze pe micut, care va dormi linistit toate noaptea.
In cazul sugarului, tehnicile constau in general din efleuraj ( o netezire blanda a muschilor copilului), fiind lucrate toate grupele de muschi. In timpul unei sedinte de masaj, specialistul evita zonele considerate delicate, respectiv zonele erogene (mameleoane, ombilic, zona genitala) si zonele ganglionare (axila, inghinal, gat).
Prin netezire se realizeaza atat de-a lungul bratelor, cat si de-a lungul picioarelor bebelusului, prin miscari usoare, dar ritmice, pentru tonifierea musculaturii copilului. In situatia in care se constata ca sugarul are anumite vicii de postura, ce pot fi cauzate de dezvoltarea sa in timpul perioadei intrauterine, specialistul poate adapta masajul membrelor copilului, pentru remedierea tuturor problemelor constatate.
O atentie deosebita este acordata si masarii picioarelor bebelusului, mai ales in situatia in care acestea prezinta diverse modificari de forma sau de pozitie. In situatia in care, in timpul sedintei de masaj, specialistul remarca faptul ca membrele sugarului sunt intr-o usoara pozitie de flexiune, aceasta este combatuta prin manevre speciale de netezire si frictiune.
In cazul in care pozitia vicioasa este remarcata la membrele superioare, netezirea si frictiunea se realizeaza pe fata posterioara si mediala a coapselor, la membrele superioare fiind vizate deltoidul si fata anterioara.
O sedinta contine masarea musculaturii spatelui, deosebit de importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Tehnica folosita este tot efleurajul, acesta realizandu-se de o parte si de cealalta a coloanei vertebrale.
Muschii paravertebrali ai sugarului sunt lucrati prin miscari de tip ascendent si descendent, lente. Pentru drenarea cat mai buna a secretiilor (si preintampinarea eventualelor probleme cauzate de acestea), dar si pentru stimularea alveolelor pulmonare si implicit pentru marirea aportului de oxigen, in timpul masajului se realizeaza si o tapotare a toracelui, cu miscari simultane ale degentelor, miscarile avand o presiune medie, adaptata varstei copilului.
Sedintele reusesc sa diminueaza considerabil toate simptomele si implicit neplacerile cauzate de colici, atat de frecvente la sugar. Prin masarea abdomenului copilului se obtine o diminuare a meteorismului gastric, principala cauza a disconfortului generat de colicile abdominale ale micutului.
Pe langa intarirea musculaturii de la nivelul abdominal, masajul reuseste si sa stimuleze peristaltismul, cu efecte beneficie asupra digestiei bebelusului.
Sugarul are sistemul circulator putin dezvoltat, de multe ori fluxul sangvin de la nivelul membrelor copilului nefiind cel normal. Prin masaj se obtine si stimularea si imbunatatirea sistemului circulator al nou-nascutului.
Indiferent ca este masat pieptul sau abdomenul sugarului, spatele sau membrele superioare si inferioare ale acestuia, miscarile realizate de specialist in timpul sedintei de masaj sunt intodeauna de-a lungul vaselor sangvine si limfatice, in directia fluxului limfatic si al celui sangvin, in acest fel fiind stimulate atat circulatia sangvina, cat si cea limfatica.
De asemenea, in timpul sedintelor de masaj, specialistul are in vedere si modelarea si eventuala corectare a unor asimetrii craniere, ce se pot datora unor pozitii vicioase din perioada intrauterina a fatului. Impreuna cu masajul cutiei craniene, se poate realiza si un masaj facial, care il ajuta pe bebelus sa elimine mai usor secretiile din cavitatile nazale, drenand in acelasi timp secretiile de la nivelul canalului lacrimal. In zona gatului sugarului masajul este foarte bland, el incluzand manevre de rulare cu dosul palmelor (evitandu-se insa zona ganglionara).
Pe langa o crestere si o dezvoltare armonioasa, stimularea circulatiei sangelui si a limfei, reglarea digestie si a metabolismului, calmarea durerilor generate de colici, un somn odihnitor si o crestere in greutate normala, masajul il ajuta pe sugar sa se relaxeze foarte bine, elimininand stresul si tensiunile acumulate, ce pot fi recunoscute cu usurinta de catre parinti (micutul isi incordeaza gatul, umerii sau isi arcuieste spatele).
Masajul ii ofera bebelusului si alte beneficii, cum ar fi:
• Stimularea activitatii cerebrale
• Dezvoltarea atentiei si a micsorarea timpului de reactie
• Accelerarea sistemului nervos
• Dezvoltarea precoce a capacitatilor de vorbire si de interactionare
• Diminuarea considerabila a durerilor ce pot fi cauzate de crestrea dintilor sau de o proasta digestie
• Stimularea productiei de cortisol, hormon produs de glanda renala, care ajuta organismul sa faca fata mai usor stresului, reducand in acelasi timp si nivelul unor eventuale inflamatii din corp
Bebelusul dumneavoastra merita sa fe rasfatat si sa aiba parte de cele mai bune tratamente, inca din primele zile de viata! Oferiti-i constat sedintele de masaj care il ajuta sa creasca si sa se dezvolte armonios!
31-10-14
Curs masaj sugari - inscrieri in fiecare luni la centrul nostru din capitala. Informatii pentru celelalte orase din Romania puteti obtine prin posta electronica care o sa fie publica ulterior
Centru recuperare medicala sector 4 5 6 1 3 2 Bucuresti
Este bine cunoscut faptul ca la nastere bebelusul nu are inca muschii bine definiti, acestia dezvoltandu-se pe masura cresterii, in special cand copilul incepe sa se deplaseze. Tocmai de aceea se urmareste stimularea si intarirea musculaturii sugarului, pentru ca acesta sa creasca si sa se dezvolte armonios, sanatos.
In cateava centre masaj bebelusi (sugari) prin cursuri masaj bebe - cabinete care sunt specializate in gimnastica medicala si unde ai ca si angajati personal medical cu medici sau asistente medicale (moase) va invata diferite metode cum sa stimulati membrele superioare sau membrele inferioare copilului dvs.