Nevralgia intercostala tratament
1. In cabinetele noastre din Bucuresti elaboram programe de recuperare medicala (fizioterapie, kinetoterapie si masaj terapeutic pentru pacienti diagnosticati cu nevralgia intercostala, stern infundat, entorsa, luxatie, ruptura de menisc, scolioza, hernie de disc etc.
2. Efectuam sedinte de gimnastica post-operatorie si kinetoterapie la domiciliu pentru pacienti nedeplasabili
3. Pentru mai multe informatii privind tratamentul medical si pentru programari va rugam sa ne contactati la tel. 031,429,50,58 ; 0766,735,404 sau 0722,555,112
Nevralgia intercostala este durerea pe care o provoaca o iritatie sau o leziune a unui nerv senzitiv, ea fiind deseori asociata fie cu un traumatism, fie cu o inflamatie a nervilor, a muschilor sau a cartilajelor si ligamentelor de la nivelul cutiei toracice.
De cele mai multe ori se manifesta prin dureri de intensitate diferita in zona toracica, ce pot lua uneori forma unor spasme, a unor junghiuri ori a unor intepaturi. Durerile pot fi intense sau suportabile si se resimt fie de-a lungul pieptului, fie pot radia de-a lungul coastelor, dinspre spate spre partea din fata a toracelui.
Durerile ce sunt resimtite de catre pacient se pot manifesta constant, pe parcursul intregii zile, sau violent, sporadic, cel mai adesea la intensificari de efort (cum ar fi ridicarea unor greutati), in timpul tusei, la stranut, cand radem sau la diverse rasuciri ori aplecari de trunchi.
Acest tip de afectiune nu se manifesta doar prin durerile din zona toracala, ci ea poate fi insotita si de diverse amorteli si mancarimi. Pe langa acestea exista si situatii in care pacientii simt dureri in umar, in brate sau in spate, insotite uneori de febra, de pierderea poftei de mancare, de o anumita atrofiere musculara, de furnicaturi, dar si de o mobilitate scazuta in zona umerilor si a spatelui.
Cauze
De cele mai multe ori o nevralgie intercostala poate fi determinata de diverse inflamatii, de infectii, de tumori maligme, de traumatisme sau interventii chirurgicale care implica toracele si in urma carora s-ar putea produce si o deteriorare a nervilor intercostali.
In plus, se mai poate datora si unei compresii a nervului in zona toracica sau in zona abdominala, compresie ce poate fi cauzata de muschii abdominali suprasolicitati, de o ruptura in tesutul abdominal, de abdomenul umflat sau de o cicatrice in jurul nervului.
Printre alte cauze care pot duce la aparitia ei mai amintim :
• Spondiloza dorsala – procesele degenerative ce se produc la nivelul coloanei vertebrale dorsale (cum ar fi osteofitele sau ciocurile de papagal) pot sa afecteze si nervii intercostali
• Diverse traumatisme produse la nivelul toracelui sau la cel al coastelor – acestea pot leza si irita unii nervi intercostali
• Infectii in zona coastelor
• Degenerari sau blocari ale nervului intercostal
• Spondilita anchilozanta
• Fracturi sternale si fracturi costale
• Sarcina – care poate determina o extensie a coastelor in timpul dezvoltarii fatului
• Contractarea sau tensionarea excesiva a unui muschi din zona toracica, a umerilor, de pe spate sau de pe brate
• Herpes zoster
• Diverse tumori care sunt localizate la nivelul abdomenului sau al toracelui si care pot presa pe muschii intercostali
Netratata la timp si corect, poate genera si diverse complicatii. De la dureri cronice in piept sau la nivelul toracelui, la diminuarea saturatiei de oxigen, la reducerea considerabila a mobilitatii trunchiului sau a umarului, la insuficienta respiratorie sau chiar pneumonie – sunt doar cateva dintre urmarile unei nevralgii costale agravate.
Printre factorii de risc semnalati pot fi amintiti :
• Infectia cu virusul varicelo-zosterian, virus care in copilarie cauzeaza varsatul de vant sau varicela. La maturitate, in caz de reactivare, acest virus poate genera herpes zoster
• Activitati fizice diverse, ce implica atat contactul dur cat si viteze mari – cum ar fi rugby-ul, wrestling-ul, fotbalul sau chiar snowboarding-ul
Tratamentul si recuperarea medicala
Nu neglijati simptomele! Netratata corect si din timp, afectiunea va poate limita drastic miscarile, cu reperscursiuni asupra activitatilor cotidiene.
La primele dureri pe care le simtiti in zona toracica, junghiuri sau intepaturi, programati-va o vizita la medic !
Diagnosticata precoce, se poate trata si recupera complet, cu conditia ca procesul de recuperare sa fie realizat intr-un cabinet de specialitate, sub indrumarea si supravegherea kinetoterapeutilor.
Demn de semnalat este si faptul ca deseori, durerile (de intensitati diferite) pe care uneori preferam sa le ignoram, pot fi semnale de alarma ale corpului, in spatele acestora putandu-se ascunde afectiuni destul de grave.
Diagnosticul ei poate fi uneori destul de dificil de stabilit, durerile toracice putand fi si simptomele unor afectiuni mult mai serioase. De regula, diagnosticarea se poate face fie prin intermediul unei radiografii toracice simple (caz in care se poate evidentia existenta unor fracturi sau a unor tumori), fie prin intermediul computerului tomograf. De asemenea diagnosticarea unei nevralgii intercostale poate fi facuta si prin intermediul RMN-ului.Si cum de multe ori simptomele unui infarct miocardic pot fi confundate cu cele ale unei nevralgiei, este recomandabil si un examen biochimic, care poate fi edificator.
In cazul in care ati fost diagnosticati cu acest tip de afectiune este recomandat repausul si administrarea de analgezice, pentru calmarea durerilor.
Tratamentul clasic este cu administrarea medicamente antialgice, antispastice si medicamente antiinflamatorii si infiltratii locale cu analgezice, ce sunt facute pe traiectul nervului afectat (doar in situatia in care se semnaleaza o rezistenta la aplicarea tratamentului clasic).
Si cum cauza cea mai frecventa a unei nevralgii intercostale este reprezentata de spondiloza dorsala, tratamentul acestei afectiuni implica in primul rand tratarea spondilozei si implicit eliberarea nervului intercostal.
In cabinetele medicale specializate in recuperare medicala puteti beneficia de programe personalizate pentru tratatea nevralgiilor intercostale, in timpul sedintelor realizate, prin tehnicile si metodele aplicate de catre kinetoterapeuti, avandu-se in vedere si coloana vertebrala dorsala, situatie in care durerile generate de nevralgiile intercostale vor fi mult diminuate sau chiar eliminate.
Un rol important in tratarea ei il are si fizioterapia, prin tehnicile speciale de desensibilizare si stimularea nervoasa electrica transcutanata (TENS) reusindu-se reducerea semnificativa a durerilor resimtite de pacienti.
De un real ajutor mai sunt reflexoterapia, acupunctura si masajul terapeutic, efectele acestora fiind resimtite inca de la primele sedinte de catre pacient.
Masajul terapeutic, realizat in centrele medicale specializate, de catre personal calificat si cu experienta semnificativa in domeniu, are efecte imediate, el imbunatatind in plus atat circulatia sangvina, cat si metabolismul.
Pe langa relaxarea si tonifierea muschilor, sedintele de masaj mentin ridicata mobilitatea articulara, facilitand astfel miscarile.
..
12-11-14
Recuperare medicala nevralgia intercostala stanga dreapta in cadrul clinici noastre- dispunem de aparatura performanta de gama BTL si personal calificat de kinetoterapeut bun sau medic si doctor bun care apar la diferite tipuri de forum cu pareri bune de catre pacienti care au venit la noi in lungul anilor
Centre recuperare medicala Bucuresti sector 4 3 2 5 6 1
Sedinte de fizioterapie nevralgie intercostala simptome tratate prin remedii naturiste si parerea noastra esete ca pacientuul nu trebuie sa astepte mult timp pana sa se prezinte la medicul de familie pentru efectuarea examenilui medical si stabilirea unui diagnostic cert