Masajul sportivului
1. In cabinetele noastre din Bucuresti (in fiecare sector) efectuam sedinte de masaj sportiv, masaj pentru sugari (bebelusi), de relaxare, terapeutic, anticelulitic, reflexogen, masajul gravidei etc.
2. Toate tipurile de masaj sunt efectuate numai de catre persoane de sex feminin, in toate sediile pe care le avem in Bucuresti !
3. Pentru mai multe informatii si pentru programari va rugam sa ne contactati la tel. 031,429,50,58 ; 0722,555,112 sau 0766,735,404
Masajul sportiv consta in diverse tehnici si procedee specifice ce au rolul de a imbunatati performantele fizice ale atletilor, inlaturandu-le oboseala si stimulandu-i in competitiile si concursurile sportive.
In plus, este indicat si in recuperarea sportivilor, in situatia in care acestia sufera diverse traumatisme in sala ori pe teren. Este foarte important si in recuperarea medicala dupa diverse accidente articulare sau leziuni, dupa epuizare fizica, sau in tulburari functionale.
Masajul sportivului este indicat sa se realizeze atat in timpul antrenamentului cat si in perioadele de repaus ori in perioade de tranzitie, in timpul concursurilor si al competitiilor, dar si la finalul acestora.
Tehnica masajului este diferita, ea variind in functie de gradul de efort depus de sportivi. In cazul atletilor si al fotbalistilor o atentie deosebita este acordata ingrijirii membrelor inferioare dar si a centurii pelviene, in vreme ce masajul jucatorilor de tenis ori al aruncatorilor vizeaza membrele superioare si centura scapulara.
Acest tip de masaj implica un masaj pregatitor inaintea unui concurs sau a unei competitii, in timpul caruia are loc incalzirea atletului. Sunt vizate in special grupele musculare ce urmeaza sa fie solicitate intens, masajul putand fi realizat direct pe terenul sau sala de sport, chiar si peste costumul de sport. La finalul concursului, masajul de relaxare il ajuta pe sportiv sa se destinda, sa se relaxeze, sa scape de oboseala acumulata in urma efortului fizic depus pe teren.
Se recomanda ca masajul sportiv sa fie facut atat inainte cat si dupa fiecare antrenament, in scop profilatic, dar si terapeutic. De asemenea, masajul este recomandat si celor care resimt diverse dureri ori contracturi musculare la picioare, la umeri, pe spate ori pe gat. Tehnicile masajului sportiv au rezultate speciale si in cazul intinderilor, a febrelor musculare, dar si a durerilor articulare de intensitati diverse.
Tipuri de masaj sportiv si efectele sale asupra organismului
Masajul sportiv este de mai multe tipuri :
• Masajul de incalzire – se realizeaza la inceputul unui concurs, antrenament sau competitie, principalul sau scop fiind acela de incalzire a corpului, Sunt vizate cu precadere zonele mai solicitate in timpul efortului fizic, in acest fel fiind evitate eventualele rupturi sau intinderi musculare
• Masajul dintre pauze – se face intre probe sau reprize, in scopul relaxarii musculaturii suprasolicitate ori pentru a pregati muschii ce urmeaza sa fie supusi solicitarilor
• Masajul de revenire – se realizeaza la finalul fiecarei probe ori competitii sportive. El are rolul de a accelera eliminarea acidului lactic acumulat la nivelul muschilor, de a relaxa organismul si de a restabili functiile principalelor organe mai solicitate in timpul competitiei/probei
• Masajul relaxant – se practica in special in cazul sporturilor ce implica relaxarea mentala si fizica
Include o serie intreaga de procedee si manevre de masaj, ce au rolul de a imbunatati performantele fizice ale sportivului, inlaturand in acelasi timp oboseala si inducand senzatia de relaxare.
Pe langa faptul ca stimuleaza, sustine si accelereaza integrarea sportivului in competitii sau concursuri, masajul sportiv este recomandat si in recuperarea medicala, in cazul diverselor leziuni ce pot surveni in urma unor accidente sportive.
Masajul sportiv se poate realiza in :
• Perioada pregatitoare (de regula dupa un antrenament intens)
• Perioada competitionala (inainte sau dupa diverse concursuri)
• Perioada de refacere si recuperare medicala
• Perioada de recuperare a unor accidente sau imbolnaviri
Tehnica masajului sportiv are efecte benefice in recuperarea medicala dupa accidentele articulare sau cele osoase, ea fiind recomandata si in cazul diverselor tulburari functionale, dupa epuizari fizice ori in cazul supra-antrenamentelor.
Sedintele de masaj sunt indicate si in cazul unor leziuni diverse produse in timpul antrenamentelor sau al concursurilor, cum ar fi leziunea nervilor periferici, leziunea tesuturilor moi periferice sau leziunile musculare si tendinoase.
Masajul realizat in perioadele pregatitoare este in stransa dependenta cu antrenamentele sportive, el efectuandu-se de cele mai multe ori la finalul acestora. Masajul sportiv poate fi partial sau general, in faza intiala fiind vizate grupele de muschi ce nu au fost suprasolicitate la efort.
Tehnica implica si masarea muschilor implicati in activitatea sportiva, un accent deosebit punandu-se pe imbunatatirea circulatiei limfatice, dar si a celei sangvine.
Pentru prevenirea aparitiei unor eventuale accidente, dar si pentru eliminarea riscului de microtraumatisme produse in timpul perioadei de efort, masajul sportiv realizat in perioada de antrenament poate imbina diverse tehnici inspirate din kinetoterapie, masaj terapeutic si masaj profilatic.
Masajul realizat in timpul competitiei are drept principal scop impulsionarea sportivului inainte de start. Daca acesta are probleme de adaptare sau este apatic, masajul implica tehnici si proceduri de excitare musculara. In caz contrar, cand sportivul este agitat inainte de start, masajul ii va reda acestuia starea de relaxare si liniste.
La finalul competitiilor/concursurilor, sportivul beneficiaza de masaj de revenire, acesta avand capacitatea de a-i inlatura oboseala si de a-i reface organismul, suprasolicitat in urma efortului depus.
Oboseala musculara, ce apare la finalul unei activitati sportive solicitante, ca urmare a pierderii de energie depuse in timpul efortului fizic, poate fi combatuta cu succes prin diversele tehnici de relaxare specifice masajului sportiv.
Acestea accelereaza circulatia sangelui, maresc cantitatea de oxigen ce ajunge in muschi si genereaza hiperemie, cu rol benefic asupra fibrelor musculare ce isi pot recapata mult mai usor rezervele de energie.
Randamentul unui sportiv poate scadea datorita insuficientei energiei la nivelul fibrelor musculare, fapt ce genereaza atat diverse probleme de metabolism, cat si contractii musculare. Prin masajul de relaxare musculatura este mentinuta elastica si functionala, acumularea de toxine (ce genereaza glicoza) fiind mult diminuata.
Masajul sportivului are efecte imediate, el putand fi realizat fie direct pe stadion, sala sau teren de sport, fie in cabinetele de masaj specializate, unde are loc refacerea, restabilirea si compensarea energiilor pierdute in timpul efortului depus.
Ori de cate ori aveti ocazia, profitati de beneficiile masajului sportiv !
11-11-14
Centru recuperare medicala Bucuresti sector 1 2 3 4 5 6
Nu le este de ajutor numai atletilor in pregatirea musculara ci si tuturor persoanelor care vor sa se refaca mai bine si mai repede in urma unor traumatisme (de exemplu in cazul intinderilor de ligamente).
Este bine cunoscut faptul ca sportivii de performanta sunt in orice moment predispusi diverselor accidentari sau traumatisme, ce le pot compromite acestora participarea la diverse concursuri si competitii. Ce trebuie sa fie realizat de specialisti in domeniu, accelereaza recuperarea sportivilor, acestia recapatandu-si rapid abilitatile si forta musculara.