MASAJ PRENATAL BUCURESTI
1. In cabinetele noastre din Bucuresti (in fiecare sector) efectuam sedinte de masaj pentru gravide, masaj pentru bebelusi, terapeutic, anticelulitic (anti-celulita), de relaxare, reflexoterapie (reflexogen) etc.
2. Toate tipurile de masaj sunt efectuate numai de catre persoane de sex feminin, in toate sediile pe care le avem in Bucuresti !
3. Pentru mai multe informatii si pentru programari va rugam sa ne contactati la tel. 031,429,50,58 ; 0722,555,112 sau 0766,735,404

Tocmai ati primit vestea ca peste cateva luni veti fi parinti ?
Va doriti un bebelus sanatos, o sarcina usoara si fara probleme, un travaliu scurt si o nastere facila ?
Totul este posibil, daca va decideti sa profitati din plin de toate beneficiile pe care vi le poate oferi un masaj special dedicat femeilor insarcinate !
Masajul pentru gravide, denumite deseori si masaj prenatal, este o terapie de masaj special conceputa pentru a satisface toate nevoile si transformarile prin care trece o femeie insarcinata.
Spre deosebire de masajul obisnuit, acesta include o pozitionare speciala a viitoarei mamici, corpul acesteia fiind corect asezat si sustinut in timpul sedintei de masaj, pentru a-i conferi acesteia si fatului confortul si siguranta de care au nevoie.
Este bine cunoscut faptul ca o femeie insarcinata se poate confrunta cu diverse probleme pe perioada sarcinii, cum ar fi stari de disconfort generale, dureri de cap si de picioare, tensiuni in zona umerilor si a cefei, dureri de spate, schimbari hormonale, picioare umflate, vergeturi, retentia de apa, stari de anxietate.
Toate acestea pot fi prevenite sau diminuate cu ajutorul masajului prenatal, ce este indicat sa fie realizat doar in centrele medicale specializate, evitandu-se in acest fel eventualele efecte nedorite ce ar putea fi generate de un masaj incorect, realizat de o persoana insuficient pregatita in acest domeniu.
Este recomandat pentru reducerea stresului, a anxietatii si al depresiei, el prevenind si umflarea picioarelor si a bratelor, cu ameliorarea semnificativa a durerilor resimtite de femeia gravida in articulatii si muschi. Masajul este recomandat mai ales in zonele tensionate ale corpului femeii insarcinate, care in perioada sarcinii pot fi destul de afectate.
Se face prin intermediul unor tehnici specifice, ce il protejeaza pe bebelus, acestea avand rolul de a imbunatati atat circulatia sangvina cat si schimbul de substante nutrivite dintre viitoarea mama si fat.
Se poate face pe toata perioada sarcinii, printre principalele sale beneficii enumerand doar reducerea durerilor de spate si de picioare, prevenirea aparitiei vergeturilor si a spasmelor musculare, imbunatatirea circulatiei sangvine si a metabolismului, prevenirea umflarii picioarelor.
Contraindicatii
In perioada sarcinii nu este indicat in situatia in care viitoarea mamica:
• Are dureri in zona lombara acute sau dureri intense de cap
• Sufera de hitertensiune arteriala
• Are tulburari de vedere
• Are greturi si varsaturi frecvente, dar si hemoragii sau crampe musculare
• Are diverse probleme cu tractul urinar, febra, frisoane
Nu se realizeaza nici pe abdomen si nici in zonele predispuse varicelor, evitandu-se regiunile in care se sesizeaza iritatii ale pielii, rani deschise, inflamatii, diverse vanatai sau infectii locale.
Pentru diminuarea si chiar inlaturarea durerilor de spate, se realizeaza masajul musculaturii trunchiului, a zonei lombosacrale si a zonei fesierilor, urmarindu-se in acelasi timp si relaxarea musculara si inducerea starii generale de bine.
Cu efectuarea sedintelor se rezolva si problema retentiei de apa, cu care se confrunta cel mai adesea femeia insarcinata. Retentia de apa se datoreaza cantitatii marite de progesteron din sange, efectele acesteia asupra corpului gravidei fiind numeroase.
Pe langa durerile de picioare si umflarea acestora, femeia insarcinata se deplaseaza mult mai greu, circulatia venoasa fiind si ea mult ingreunata. Prin tehnicile de drenaj limfatic, ce constau in miscari circulare si de-a lungul traseului marilor vase sangvine de la nivelul membrelor inferioare, cu sensul dinspre zona periferica spre regiunea inghinala, se inlatura toate aceste neplaceri, imbunatatindu-se circulata venolimfatica si relaxandu-se peretii vasculari.

Pe toata perioada sarcinii este indicat masajul partial, cu evitarea zonei toracelui si a abdomenului. Mai mult, in ultimele luni de sarcina se recomanda masajul zonei cervicale si a spatelui. Studiile realizate in domeniu au stabilit si ca masajul are un efect benefic si asupra travaliului, care se reduce destul de mult, nasterea naturala fiind mult mai usoara.
In timpul sedintelor specialistul are in vedere :
• Mentinerea ridicata a tonusului fizic si mental
• Intretinerea si tonifierea musculaturii spatelui, cu combaterea durerilor cauzate de pozitiile vicioase adoptate uneori de femeile insarcinate
• Imbunatatirea metabolismului si a circulatiei sangvine si limfatice
• Prevenirea eventualelor tulburari de circulatie
• Mentinerea si imbunatatirea tonicitatii si elasticitatii pielii, cu prevenirea aparitiei vergeturilor
• Mentinerea in limite normale a greutatii corporale, fiind vizat cu precadere tesutul adipos
Sedintele realizate cu regularitate le ajuta pe viitoarele mamici sa scape de tot disconfortul cauzat de sarcina, dar si de sacaitoarele dureri de spate ori picioare. Pe langa acestea ele ajuta la eliminarea toxinelor, reducand oboseala si inlaturand stresul si anxietatea.
Tehnicile si metodele folosite sunt: manevre de netezire, de efleuraj, dar si vibratii si drenaj limfatic. Prin tehnicile speciale se reuseste relaxarea musculaturii de la nivelul curburii lombare, cu imbunatatirea tonusului si a metabolismului.
De ce este recomandat pe perioada sarcinii ?
• Pentru ca acesta poate diminua considerabil eventualele dureri de ceafa sau de spate
• Pentru ca in acest fel de preintampina aparitia carceilor
• Pentru imbunatatirea metabolismului local si general, in paralel cu eliminarea toxinelor
• In acest fel se evita aparitia eventualelor depresii sau anxietati
• Somnul gravidei este mult mai bun, aceasta scapand si de migrene
• Elasticitatea pielii este mentinuta ridicata prin masaj, acesta prevenind si aparitia vergeturilor
• Se imbunatateste vizibil starea emotionala si psihica
• Pentru ca studiile au demonstat ca masajul usureaza considerabil travaliul
• Detensioneaza zona gatului si pe cea a spatelui, ajutandu-le pe viitoarele mamici sa-si mentina o postura corecta, relaxanta, cu flexibilitatea ridicata la nivel muscular.
• Prin stimularea circulatiei sangvine si limfatice se imbunatateste schimbul de substante nutritive dintre gravida si fat, in acelasi timp fiind echilibrat si nivelul de hormoni din corp, dar si tensiunea neuro-musculara.
In plus, realizat constant o va ajuta pe viitoarea mamica sa se refaca mult mai rapid dupa nastere, pe langa redobandirea greutatii anterioare sarcinii aceasta pastrandu-si si elasticitatea si fermitatea pielii.
Nu neglijati perioada sarcinii, care este una speciala ! Profitati de toate beneficiile pe care masajul vi le ofera, eliminand toate neplacerile si disconfortul ce sunt inerente in sarcina !
..
30-10-14
In primele luni de sarcina in centre masaj gravide Bucuresti sector 1 2 3 4 5 6 se poate realiza acesta avand rolul de a relaxa si de a mentine ridicat tonusul. In timpul general, specialistul realizeaza doar manevre lente si lungi de netezire, de frictiune, dar si framantari usoare, fiind evitate presiunile, lovirile si scuturarile.
pregateste corpul femeii pentru nastere, care va fi mult mai usoara, pe langa reducerea considerabila a duratei travaliului.
Cabinet recuperare medicala sector 4 5 6 1 2 3 Bucuresti