Gimnastica si masajul bebelusului sanatos
Cine oare nu isi doreste un bebelus frumos si sanatos, care sa se dezvolte armonios atat din vedere fizic cat si psihic ?
Cine oare nu vrea ca micutul sau sa nu fie agitat, sa aiba o musculatura bine definita si pozitii corecte, sa fie calm, relaxat, sa aiba pofta de mancare si un somn linistit ?
Toate acestea pot fi obtinute cu ajutorul gimnasticii si al masajului, realizate de profesionisti in domeniu, in cabinetele medicale specializate.
Gimnastica si masajul sunt ideale pentru un bebelus, inca din primele zile de viata, studiile realizate in domeniu demonstrand ca acestea il ajuta pe copil sa creasca sanatos, ferindu-l de diferitele boli si afectiuni specifice varstei.
Cu toate ca multi sunt parintii care cred ca masajul dupa baita este suficient pentru relaxarea bebelusului, nimic nu se compara cu o sedinta de masaj realizata de catre un kinetoterapeut cu studii superioare de specialitate si experienta in masajul sugarilor.
Practica a demonstrat ca bebelusul care se bucura de sedinte de masaj periodice doarme mult mai bine, este mai receptiv la toti stimulii exteriori, se hraneste mai bine si este mai rezistent.
Contactul tactil ce se realizeaza intre kinetoterapeut si bebelus in timpul sedintelor de masaj este un important mod de comunicare, copilasul dezvoltandu-si simtul tactil prin intermediul caruia poate asimila numeroase informatii. In timpul masajului bebelusul are diferite reactii, in functie de miscarile kinetoterapeutului el experimentand permanent senzatii noi.
Corpul bebelusului trebuie masat cu un ulei special (usor incalzit) sau o crema, miscarile realizare fiind diferite, in functie de zona vizata.
Masajul bebelusului incepe cu zona picioarelor, unde miscarile aplicate sunt blande, cu usoare presiuni aplicate in sensul ascendent circulatiei sangvine, care astfel este imbunatatita si stimulata.
Kinetoterapeutul stie sa maseze corect intreg piciorul copilasului, pornind de la sold pana la laba acestuia si inapoi. O atentie speciala este acordata degetelor copilului si talpii acestuia, in care sunt pozitionati centri reflexi ce corespund tuturor organelor. Piciorul bebelusului se maseaza pe toata suprafata cu miscari circulare, usoare, executate lent.
Dupa masarea picioruselor, vine randul abdomenului si pieptului bebelusului. In zona abdomenului, masajul se executa cu palma intinsa, miscarile circulare fiind realizate de specialist in sensul acelor de ceasornic. Miscarile din zona abdomenului il ajuta pe copil sa treaca mult mai usor peste disconfortul cauzat de intestine si de gazele din stomac. In plus, digestia copilului se imbunatateste simtitor, disparand si durerile de colici care uneori le dau viata peste cap parintilor.
In zona pieptului, miscarile de masaj sunt usoare, ele convergand catre zona cordului.
Dupa picioruse, abdomen si zona pieptului, vine randul bratelor. Tehnica de masaj implica miscari de rulare, circulare, in sens ascendent, cu usoara presiune. Nimic nu scapa fara masaj, de la degetele mainilor, pana la incheietura umerilor, ce uneori poate fi usor dureroasa.
Sedinta de masaj se incheie de cele mai multe ori cu masarea spatelui copilului, acesta realizandu-se prin miscari ascendente, usoare, executate intr-un ritm lent.
Dupa cateva zeci de minute de masaj profesional bebelusul tau va fi mult mai relaxat, mai linistit.
Printre beneficiile pe care masajul le are asupra bebelusului enumeram:
• Stare de calm care persista si pe perioada noptii
• Reducerea agitatiei
• Relaxarea musculara si marirea motricitatii
• Cresterea mobilitatii si deblocarea articulatiilor
• Stimularea circulatiei sangvine si intarirea imunitatii
• Stimularea digestiei si reglarea poftei de mancare
• Eliminarea disconfortului cauzat de colici
Practicat cu regularitate, masajul il ajuta pe bebelus sa fie mult mai receptiv la tot ceea ce se intampla in jurul sau, capacitatea de atentie fiindu-i mult stimulata.
In plus, in timpul sedintelor de masaj, kinetoterapeutul poate urmari indeaproape dezvoltarea bebelusului, el putand evalua si diagnostica si alte aspecte care parintilor le pot parea lipsite de importanta.
Masajul bebelusului este deseori combinat cu gimnastica specila adaptata varstei sale, exercitiile avand grad diferit de complexitate, in functie de varsta si de dezvoltare.
Atat gimnastica dar si masajul bebelusului sunt considerate de specialisti ca forme terapeutice de joaca, miscarile asociate fiind naturale, fara un efort prea mare din partea copilului.
Imbinarea profesionala a tehnicilor de masaj cu exercitiile de gimnastica se reflecta in dezvoltarea armonioasa a micutului, acesta fiind mult mai relaxat si mai calm, cu o musculatura bine definita si tonifiata.
Programul combinat de masaj-gimnastica special dedicat bebelusilor are rolul de a le facilita acestora dezvoltarea miscarilor naturale, eventualele pozitii incorecte fiind reabilitate precoce. In plus, datorita tehnicilor aplicate de catre kinetoterapeuti, bebelusul isi formeaza inca din primele luni deprinderi corecte, organismul sau fiind mult mai rezistent la schimbarile de temperatura, infectii si afectiuni.
Exercitiile de gimnastica pe care bebelusul le face, cu ajutorul kinetoterapeutului, il ajuta sa creasca si sa se dezvolte echilibrat, evitandu-se in acelasi timp si o crestere in greutate, care este tot mai des intalnita in societatea actuala.
In combinatie cu masajul, gimnastica ii stimuleaza copilului circulatia periferica, dar si terminatiile nervoase, ajutandu-l sa-si relaxeze musculatura si sa-si tonifice inima. Pe langa acestea, copilul poate elimina mult mai usor secretiile traheobronsice, digestia sa fiind mult imbunatatita.
De ce sa-i oferi bebelusului tau gimnastica si masaj profesional?
• Pentru ca in doar cateva zeci de minute el se va putea relaxa si calma
• Sistemul sau circulator va fi stimulat
• Imunitatea creste considerabil
• Se regleaza pofta de mancare, iar somnul devine mult mai linistit
• Musculatura se formeaza si tonifica armonios
• Te vei bucura impreuna cu el de disparitia colicilor atat de suparatoare
Exercitiile de gimnastica efectuate de catre un kinetoterapeut cu experienta in activitatea cu bebelusii sunt realizate prin miscari naturale, fara eforturi din partea copilului, acesta fiind relaxat si calm pe toata perioada „antrenamentului de intretinere”.
Nu neglijati posturile si miscarile pe care le are bebelusul dumneavoastra, inca din primele zile de viata! Daca va doriti ca acesta sa fie sanatos tun si sa se dezvolte armonios, duceti-l periodic la masaj si gimnastica, beneficiile acestora fiind imediat sesizabile!
Cine oare nu-si doreste un bebelus rezistent care nu se imbolnaveste ori de cate ori afara ploua ori face baita, un bebelus care se hraneste corect si doarme toata noaptea fara sa scanceasca, un bebelus care este foarte atent si receptiv la toate semnalele si reactiile dumneavoastra, un bebelus deloc agitat si foarte jucaus ?
Bucurati-va din plin de efectele pe care masajul si exercitiile de gimnastica le au asupra copilului dumneavoastra !
25-09-14
Prin aplicarea manevrelor de masaj bebelusi si folosirea unor exercitii fie dinamice fia statice de kinetoterapie la copii in cadrul unui program de recuperare medicala sau pentru bebe sanatos se obtin rezultate remarcabile de diferite grade de calitate
Cabinet kinetoterapie copii Bucuresti sector 2 4 3 5 6 1
Intr-un centru gimnastica bebe puteti sa apelat la kinetoterapeuti in orice zona din capitala pentru diferite tipuri de tratament. Sfaturi care sunt oferite de mdici sau doctor care lucreaza la noi sunt gratis si sunt decontate de medicul de familie pein reteta recompensata
Sedinte de kinetoterapie bebelusi decontate de CNSAB cu trimitere de ma medicul de familie